Mnenja klientov

Mnenja klientov

Kaj drugi menijo o nas?

Z zdravo prehrano se ukvarjamo, ker vsi v ekipi čutimo, da je to naše poslanstvo. Naši klienti imajo dobre uspehe, v povprečju hujšajo 0,8 kg na teden, predvsem zato, ker si z njimi delimo enake cilje. Njihov je izgubiti kilograme in postati bolj vitalen, naš pa, da jim nudimo podporo, razumevanje in strokovno zanje, da bodo na cilj prišli hitro in varno.

Mojco sem spoznala pred 10imi leti preko skupnih prijateljev. Ravno takrat sem bila nekaj mesecev po drugem porodu, odvečni kilogrami pa so vztrajali. Sicer sem tudi “srečka” s tipom postave, ki je nagnjen bolj k presežku kilogramov, in do takrat sem spoznala že ogromno diet. Že takoj sem jo začutila kot prijetno, pozitivno in toplo osebo, še preden sva spregovorili o odvečnih kilogramih. Ko mi je predstavila svojo dejavnost, pa sem bila takoj za sodelovanje. Prepričal me je njen način dela, način prehranjevanja, drugačen pristop k izbiranju hrane. Pri tem pa me je podpirala njena pozitivnost in rešitve, ki jih je imela za vsako “nedietno” situacijo. V bistvu nisem imela nikoli tistega občutka, da sem na dieti, temveč da se samo učim drugačnega prehranjevanja. Nekako sem vse kar posvojila in še danes v obroke vključujem ogromno zelenjave ter sadja. Pri sladkih pregrehah poskrbim za ravnovesje z zdravimi živili, s sadjem. Spominjam se, ko sem hodila na kontrolna srečanja, nisem nikoli imela občutka ali strahu, da bom kritizirana, grajana, ker včasih nisem dosegla tedensko zastavljenega cilja. Mojca mi je pri pregledu jedilnika samo lepo in jasno razložila, kje leži razlog za trenuten rezultat in kako se vrniti nazaj na pot proti cilju. Spomnim se, da so prišli na površje tudi čustveno obarvani trenutki, v katerih mi je Mojca znala prisluhniti in me razumeti. Sodelovanje z Mojco bi priporočila vsakemu, ki si želi vstopiti v zdrav način prehranjevanja, življenja na mehak, prijazen, pozitiven in zabaven način. Vse to je z mojega vidika zelo pomembno na poti transformacije in povečuje možnosti za uspeh. Hvala ti, Mojca, za podporo!

Polona

Z veseljem se ti javljam po več kot pol leta spremenjene prehrane. Oprosti, ker sem se tako hinavsko potuhnil, res un-cool od mene, ampak resnica je, da avgusta nisem takoj začel z jedilnikom, ker sva se ravno s punco (zdaj zaročenko 🙂 selila, v službi je bil cel direndaj,.... no potem pa sva se 1. Sept preselila in pravzaprav se je nov jedilnik nekako vpeljal sam po sebi. Punca namreč zelo rada kuha in sva začela skupaj jesti, tudi po tvojih jedilnikih. Tako da je pravzaprav edina in največja sprememba to, da doma nimava nobenih delikates in nobenih sladkarij in da vsak večer jeva kuhano večerjo, velikokrat po tvojih receptih, ali pa podobno. Tako da sem do novega leta izgubil 6kg, brez da bi bil kadarkoli lačen in počutim se krasno.

lp, B.

1050

Prehranskih coachingov

Za vas sem se odlocila, ker sem zelela na dolgi rok urediti svoje prehranjevalne navade - pri tem ste mi neskoncno pomagali. Odlocila pa sem se tudi zato, ker ste izjemno pozitivna oseba in oddajate neverjetno energijo, ki cloveka pritegne in ga tudi spodbudi, da pri nacrtu sodeluje s cim manj napak. Vsec mi je tudi, da tako nesebicno delite nasvete na FB - tega danes ne vidimo vec pogosto. In bi vas in sem vas tudi ze priporocila dalje…

Tanja iz ljubljane

DAljnega leta 2008 sem nekje na internetu zasledila tvoje ime in tvojo zgodbo...in si me prepričala. Jaz imam v glavi, da si prva ali med prvimi v Sloveniji, ki si se izobrazili v tej smeri, v tujini in se samo tečaj naredili. Nato sem ti pisala in kmalu si prišla na Goriški konec in smo naredile Šolo hujšanja, katera ni bila najbolje sprejeta. Mislim, da še ni bil čas....Kasneje sem te povabila na Kongres Kozmetike, kjer si imela samostojno predavanje, mislim da v Portorožu. In če me spomin ne vara, si bila pri nas še 1 ali 2x. glede mene in hujšanja pri tebi, vedno super vse iz tvoje strani. Všeč mi je ker zagovarjaš zdrav način prehranjevanja. Všeč mi je način, kako predavaš, podajaš snov..nič ni težko...odkar te poznam, se držim veliko smernic, veliko nasvetov sem sprejela...tudi sina Sašo(takrat 13 let, sedaj jih ima 16) sem ti pripeljala in si nam pomagala in še vedno se veliko tega tudi on drži. Edina stvar, ki mene preseneča je ta, da jaz od vseh tvojih diet, napotkov še vedno nisem nič shujšala...kakorkoli ni krivda na tvoji strani, temveč samo in izrecno na moji. Kar sva že govorile in se pogovorile. Verjetno bom, kar počakala ta tvojo dr. disertacijo..pa me boš lahko vključila v njo. HAHAHAHAA na kratko povedano, jaz sem za sebe vem, da je vse v glavi. in dokler glave ne bom spravila na mesto, tudi vaga kg ne bo manj prikazala. Prednosti sodelovanja s teboj si TI sama. Užitek te je poslušati, gledati..spremljati.. glede sodelovanja, vedno in povsod samo tebe priporočam, ker si strokovna, posebna, pozitivna in lepa....punca. Ok, tudi kuža je lep... hvala MOjca ker si...enkrat boš tudi moje slike dala gor prej in potem..enkrat objem

Petra iz Gorice

Z veseljem se ti javljam po več kot pol leta spremenjene prehrane. Oprosti, ker sem se tako hinavsko potuhnil, res un-cool od mene, ampak resnica je, da avgusta nisem takoj začel z jedilnikom, ker sva se ravno s punco (zdaj zaročenko 🙂 selila, v službi je bil cel direndaj,.... no potem pa sva se 1. Sept preselila in pravzaprav se je nov jedilnik nekako vpeljal sam po sebi. Punca namreč zelo rada kuha in sva začela skupaj jesti, tudi po tvojih jedilnikih. Tako da je pravzaprav edina in največja sprememba to, da doma nimava nobenih delikates in nobenih sladkarij in da vsak večer jeva kuhano večerjo, velikokrat po tvojih receptih, ali pa podobno. Tako da sem do novega leta izgubil 6kg, brez da bi bil kadarkoli lačen in počutim se krasno.

lp, B.

Pri tvojem prehranjevanju mi je všeč da je to običajna hrana ne pa (prah šejki), ki jih ponujajo na vsakem vogalu. Si pa super, jasna, razločna in povsem razumljiva.

Tanja iz Celja

Spoznali sva se ne dolgo nazaj, a si me prepricala že takoj prvi dan s svojim iskrenim nasmehom, znanjem in predvsem z voljo, da mi pokažež kako se streže zadeva. Z vsemi nasveti, ki so bili dani iz tvoje strani, mi počasi a vztrajno uspeva, da spremenim težo in najpomembneje glavo(miselnost) kako se kdaj obnašati do hrane in posledično tudi do sebe. Kaj so glavni aspekti moje prekomerne teže in ja da ni vse mož kriv, ker sem zanosila Iskreno hvala, ker prisluhneš vsaki moji tegobi povezani z življenjem in dvomom, ko ne vem ali delam prav pri jedilniku. Upam, da mi končno po 12 letih uspe doseči zdravo težo s tvojo pomočjo. Iskreno hvala.

Polona iz Ljubljane

Po dveh porodih sem imela na tehtnici 15 kilogramov več. Po nekaj ponesrečenih dietah, se jih je nabralo še nekaj. Ker mi pri nobeni dieti ni uspelo, sem se sprijaznila s tem, da diete niso zame in da bom pač debela. Pred malo manj kot letom dni, pa sem čisto po naključju spoznala Mojco, ki je moj način razmišljanja o kilogramih, dietah in hujšanju postavila na glavo. Izprašala me je kaj mi je všeč in kaj ne, kakšen je moj tempo življenja in kakšen ritem imam čez dan. In mi pripravila jedilnik. Ob pogledu nanj sem si rekla, da iz tega ne bo nič, saj mi je dovolila jesti vse kar imam rada, vsak dan naj bi jedla 5x in zadnji obrok je bil predviden za ob 20. uri!! Moj prvi stavek je bil: ” Če jaz vse to pojem, se bom zredila, ne shujšala!” Pa se mi je le nasmejala in mi rekla: “Greva stavit?” V 4. mesecih sem izgubila 10 kilogramov. Nikoli nisem bila lačna in jedla sem pravzaprav vse. Nič mi ni bilo jasno, saj sem bila mnenja, da o prehrani veliko vem. Danes vidim kje sem počela napake in kaj me je neslo. Mojca mi je v boju s kilogrami ves čas stala ob strani, ne glede na dan ali uro. Z menoj se je veselila vsakega izgubljenega kilograma in centimetra. Naučila me je kako se pravilno prehranjuje in danes, ko je od “prekinitve hujšanja” minilo že več mesecev, se nisem zredila niti za pol kilograma! To je zame uspeh. Za uspeh sem res potrebovala svojo voljo, vendar brez Mojčinega znanja, nasvetov in spodbud, ne bi šlo. Mojca, hvala!

Klavdija iz Ljubljane

Strokovna podpora

Kateri program je pravi z vas?

Naročite se na prvi posvet in skupaj bomo našli najprimernejšo rešitev.

S pomočjo Mojce Cepuš sem shujšal 25 kil, in če ste tudi sami resni v namenu se znebiti prekomerne telesne teže, vam strokovno pomoč Mojce močno priporočam. Sam sem se pri 31 letih in 175 cm znašel s skoraj 95 kilami, pa nisem “skoraj nič jedel.” Nekega poletnega dne sem se sedel h kosilu, ko se mi je trebuh naslonil na noge! Zame je bil to tisti ključni trenutek, ko sem se zavedel, da bom v zvezi s tem nekaj korenitega ukrenil. Mojca mi je podala vse potrebno znanje, nudila podporo, in zagotavljala samo-disciplino, in čeprav sem shujšal jaz, nisem shujšal sam, ampak z Mojčino pomočjo in pa seveda ob podpori žene. V prvih treh mesecih sem shujšal 15 kil, preostalih 10 pa v naslednje pol leta. Nikoli nisem bil lačen, jedel sem hrano v kateri sem užival, prehranjevalne navade pa sem dobesedno postavil na glavo in ob hujšanju tudi pazil na ohranjanje mišične mase s tekom in telovadbo, vse po navodilih Mojce. Danes mi je o prehrani veliko več jasnega in že dve leti brez težav in lakote vzdržujem težo pod 70kg, po občutku pa jem več kot prej – odličen občutek!

Tomi iz Ljubljane

S tečajem sem bila zelo zadovoljna, imela sem se super. Če sem imela še kakšno vprašanje sem vprašala, nič nisem pogrešala. Mislim, da bodo tudi v bodoče hvaležni tudi drugi če boste še nadaljevali s predavanji. Ko sem se pogovarjala z drugimi tečajnicami, so bile vse zelo zadovoljne. Dejansko smo izvedele veliko uporabnih stvari.

Dea iz Ljubljane

202

Nastopov na televiziji

Z veseljem delim svojo izkušnjo. Hvaležna za vse nasvete in pogovore. Z Mojco sodelujeva že dalj časa. Naučila si me priprave, organiziranosti, načrtovanja obrokov in še mnogo več. Tudi ko pride do obroka, ki razvaja, nimam več slabe vesti in motivacija za zdravo prehranjevanje ne mine. Trenutno tretji mesec in minus 11 kg 😊. Vesela.

Fani iz Krškega

Odlično. Težko izpostavim kaj mi je bilo najbolj všeč. Predvsem sem pa zelo zadovoljna z vso vsebino, ki smo jo dobile, s predavatelji… Navdušena sem predvsem nad Anjo. Izpostavila bi to, da mi je bilo zelo všeč, da je poudarek predvsem na lokalni hrani. Izboljšav ne iščem, a je tem na področju prehrane še milijon, ki bi si jih želela še poslušati, tako da mislim, da sem pravi kandidat za še kak tak tečaj. Tečaj bi priporočala vsekakor vsakomur in to bi morali dobiti na napotnico, ja. Oziroma v splošno izobrazbo, že osnovnošolsko in potem srednješolsko bi bilo to potrebno vključiti in mi je žal, da se tega ne vključuje v šolski program. Všeč mi je bilo, da ne glede na to, da sem svojo prehrano korenito spremenila še vedno z brez slabe vesti in z veseljem jem domače ocvirke.

Andrejka iz Ljubljane

"Že dalj časa sem se borila z nekaj odvečnimi kilogrami, ki kljub vsemu trudu niso in niso hoteli skopneti. Govorim sicer le približno o treh kilogramih, ki so se z leti pritihotapili in se naselili ravno tja, kjer sem jih najmanj potrebovala; na boke in trebuh. Motili so me zelo, saj so mi oblačila postala preozka. In ravno oblačila so bila moj največji motiv - cela omara oblačil, ki so mi bila všeč, jaz pa sem nosila vedno manj kosov. Ne boste verjeli, ampak s temi tremi kilogrami sem se ubadala dve leti (začela sem teči, po mojem mnenju jesti manj in bolj zdravo), rezulata pa od nikoder. Na koncu sem obupala in se odločila za strokovni prostop. Po spletu sem pobrskala za kakšno dobro nutricistko in naletela sem na Mojco Cepuš. Uvodni razgovor je bil prijeten in spodbuden. Presenetilo me je, da mi je rekla, da npr. za kosilo jem premalo (kako premalo, saj sta solata in piščanec vendar zdrava!) in da je moja želja izgubiti cca. 3 kg dosegljiva relativno hitro, da pa bodo potrebne resne spremembe, saj so majhne korekcije teže vedno zahtevne. V redu, upanje torej obstaja. Z veliko nestrpnostjo sem čakala svoj jedilnik. Pri prvem prebiranju le-tega sem bila kar malo obupana. Pet obrokov na dan ni problem, saj sem jih imela toliko že sedaj. Ampak kje naj najdem taka kosila v službi? Si bom vse kuhala v naprej? A bom potem ves čas v kuhinji? Z Mojco sva se pogovorili po telefonu. Spodbudila me je, naj poskusim en teden, pa bom potem videla, kako bo šlo. Rekla je, da bova jedilnik lahko kasneje spreminjali in pa še to, da če ne bom ničesar spremenila pri prehrani, tudi rezultata ne bo. No, pa sem poskusila. Priznam, da je bil prvi teden težak. Veliko časa zvečer sem preživela v kuhinji, kjer sem si poleg večerje pripravljala še zajtrk, malico in kosilo za naslednji dan (zjutraj sem hrano le vzela iz hladilnika, pozajtkovala, spakirala posodice in šla v službo z njimi). Občutek sem imela, da vse delam narobe, saj mi ni uspelo loviti ur, ki so bile napisane na jedilniku. Sem že kar malo obupovala nad projektom, potem pa je po enem tednu prišlo tehtanje in razgovor z Mojco. Mojca je bila z rezultatom zelo zadovoljna (-1,3 kg v prvem tednu) in sem si po njenem mnenju za izvedbo zaslužila čisto petico. Aha, potem pa le nisem delala vse narobe:) In je steklo. Še vedno sem pripravljala obroke za naslednji dan, vendar pa mi je to vzelo vedno manj časa. Včasih je mož rekel: “No, kaj pa danes pripravljamo za jutri?”, pa sem rekla, da je že vse pripravljeno v hladilniku:) Kaj pa lakota? Ja, prvi teden sem včasih bila lačna, kdaj pa kdaj sem se po mojem mnenju pregrešila s kakšno juho ali mesom (po športu ali preplesanem večeru), pa mi je Mojca potem razložila, da to niso bili prekrški, kar se je pri izgubljanju kilogramov lepo videlo. V enem mesecu sem izgubila 3,8 kg (prej pa mi dveh kg ni uspelo izgubit v dveh letih). Sedaj sem s hujšanjem prenehala (čeprav človeka kar zamika, da bi še malo nadaljeval, ko pa kar gre!). Imam že obratni problem, saj mi je marsikatero oblačilo že preširoko in že iščem pasove po omari. Zdaj se moram še naučiti živeti brez jedilnika in vse znanje, ki sem ga pridobila, v praksi tudi uporabiti. Malo me je strah in raje pojem kaj premalo kot preveč, ampak upam, da kmalu ujamem pravo ravnovesje. Če mi ne bo uspelo, pa vem, da je Mojca oddaljena le en klic/SMS/mail stran. Z njenim nasvetom bo zagotovo šlo.” Za enkrat najepša hvala za vse in sva na vezi! S prijaznimi pozdravi,

Marjana

Vsebina tečaja je bila zelo podrobna, kar je sicer super, če imaš podlago. OK, nekaj je sicer imam, ne pa toliko. Prehrana je precej kompleksno področje, veliko znanja smo prejele naenkrat in bi morala več delati sproti sama, predelovati stvari in veliko delati na temu. Morda bi bilo fino, da bi vsakič pregledovali naše jedilnike, saj bi imela več vzpodbude za zdravo prehranjevanje, če bi jih preverjali. Ker po enem mesecu je mene disciplina minila, saj me nihče ni »preverjal«. Kombinacije hrane, ki smo jih pripravljali so fantastične, branje deklaracij, kot npr. glede grškega jogurta, to so res pomembne informacije. Tečaj mi je bil super.

Lilijana s Celja

500

Objavljenih člankov

Mojco Cepuš, svetovalko za zdravo prehrano sem spoznal pred slabimi šestimi meseci, ko sem se odločil, da bom pri sebi spremenil način prehranjevanja in poskusil živeti “zdravo”. Ta ideja se je pri meni že dolgo razvijala, vendar težko najdem čas zase. Po priporočilu drugih sem spoznal Mojco, ki me je pozitivno presenetila s svojim znanjem, pristopom in zelo zanimivim načinom dela, ki pa je bil meni pisan na kožo. Sam sem že imel izkušnje z svetovalci o zdravi prehrani, vendar so to bili fitness inštruktorji, ki pa nimajo takšnega znanja kot ga premore Mojca. Razlika med njimi je opazna že takoj na začetku dela z stranko. Na fitnessih imajo inštruktorji za vadbo tudi svetovanja, vendar vsi delajo po istem kopitu, sestavijo jedilnik v katerem je vse tisto, kar telo potrebuje (dobesedno prepisani jedilniki), na hitro preletiva jedilnik in mi v 15 minutah pove kar moram vedeti o prehranjevanju. To po njegovem zadostuje, da se bom pravilno prehranjeval in zdravo živel. Spoznati Mojco je bilo popolnoma drugače. Dobila sva se in se pogovarjala o mojem načinu prehranjevanja, o hrani, ki jo rad jem, o uživanju alkohola, o delu, ki ga opravljam, o športu in o tem kaj bi rad dosegel pri sebi. Moji cilji so bili jasni, vendar je zanimivo kako sem se prepustil Mojci in ji vse povedal po resnici, kajti marsikdaj bi se kakšnemu svetovalcu tudi malo zlagal in odštel kakšen burek ali pivo. Njen pristop je bil tako prijeten, da sem se dobro počutil in ji z lahko zaupal. Naslednji dan sem po e milu dobil tabelo, kamor sem štirinajst dni vpisoval, vse kar sem čez dan pojedel in popil in Mojci dnevno pošiljal poročilo. Po štirinajstih dneh sva se dobila in čakal me je jedilnik. Najprej mi je napisala nekaj o hrani na splošno, da sem sploh razumel kaj so ogljikovi hidrati in podobno, nato pa je sledil moj jedilnik, ki je bil natančno določen z hrano, pijačo in uro. Ko sem prebiral jedilnik, mi je Mojca razlagala, zakaj je kakšna kombinacija hrane pomembna, zakaj je pomemben čas prehranjevanja, ko sem listal jedilnik sem se nasmehnil, Mojca mi je napisala jedilnik za »alkoholni dan«.Kar je zelo uporabna zadeva, veliko delam, moji urniki so dogi, zato se s prijatelji velikokrat dobimo v kakšnem lokalu ali gostilni, veliko je tudi službenih zabav, se takrat sprostimo in kaj popijemo, naslednji dan pa postane težak, z jedilnikom pa so se mi te dnevi izboljšali skoraj za polovico. Mojca mi je pomagala pri nakupih hrane, kadarkoli sem jo lahko poklical, ko sem stal pred nakupovalnimi policami mi je pomagala izbrati izdelke, ki so bili primerni za moj jedilnik. Kakršno koli vprašanje sem imel v zvezi z prehrano, počutjem mi je vedno svetovala. Moj oče je odšel na operacijo, po operaciji je dobil jedilni Kliničnega centra Ljubljana, ki zajema dve strani, takrat sem prosil Mojco, da mi napiše jedilnik zanj in videl, da ima Mojca veliko znanja o hrani in, da se tudi sama neprestano izobražuje v tej smeri. Jedilnik, ki ga imam vsebuje vse kar rad jem in pijem, Mojca mi je napisala pravilno kombinacijo hrane, postavila čas prehranjevanja, tako lahko jem vse kar imam rad in se bolje počutim. Jaz sem izredno zadovoljen, prva stran jedilnika se je močno popravila, razen mojega imena in datuma rojstva, je številka veliko nižja.

G. Martinec iz Ljubljane

Na sejmu Altermed v Celju, sem hodila iz predavanja na predavanje in tako sem spoznala tudi svetovalko za zdravo prehrano Mojco Cepuš. Imela sem vsaj 10 kg preveč, zato sem šla tudi na njeno predavanje, z upanjem, da bom dobila kakšno pametno informacijo. Mojčino predavanje je bilo tako prijetno, sproščeno in nič je ni motilo, da smo jo med razlago spraševali, prekinjali … Dobila sem zaupanje v njeno znanje in strokovnost in po predavanju sem šla do nje, ji razložila svoje tegobe okoli pasu in beder … Zame si je vzela ogromno časa, razložila mi je določene zadeve, o katerih se mi ni niti sanjalo, vse v zvezi z zdravim prehranjevanjem. Napisala mi je jedilnike, me naučila kupovati zdrava živila, naučila brati E-je na deklaracijah … Rezultati najinega sodelovanja so bili vidni že v prvem tednu, pol kg manj. Od najinega srečanja so minili štirje meseci, v tem času sem shujšala 8,5 kg, v povprečju 0,5 kg na teden. Sama sem zelo srečna, da mi je končno uspelo shujšati, vendar priznam, brez resnega nadzora to sigurno ne bi uspelo.

I. Flis iz Celja

Vesela sem, da sem prišla poslušat Anjo, ker zdaj že namakam lečo, čičeriko, gledam knjižico receptov Alenke Košir, kaj bom jutri jedla za zajtrk ... Očitno sem rabila spodbudo, da se spet posvetim bolj zdravemu prehranjevanju, tako da hvala.

Tina iz Borovnice, o predavanju

3.5. 2007 je Mojca Cepuš sodelovala pri izvedbi četrtega tehniškega dneva z naslovom planiranje prehrane ne OŠ. Šmartno pod Šmarno goro. Tehniški dan je bil v celoti brezhibno in točni izpeljan. Vsi učni cilji so bili doseženi, učenci pa zelo zadovoljni. Vse pohvale tudi s strani učiteljskega zbora.

Nives Dokl, učiteljica gospodinjstva

Je pa bil moj diabetolog zelo zadovoljen z menoj, vsi izvidi krvi in urina so bili odlični in je povedal, da imam odlično urejen sladkor. Sem mu povedala za naš program prehranjevanja, je bil vidno zadovoljen in rekel, da je to posledica pravilne prehrane. Tudi s težo je bil zadovoljen, saj sem od zadnjega merjenja pri njemu v oktobru shujšala za 8 kg.

Blanka, hujšanje in diabetes

Koristne vsebine

Najnovejši prispevki na našem blogu